De begeleiding

De begeleiding

Na de intake, waarin u kunt aangeven waar u tegenaan loopt, is er eerst ruimte voor het leren kennen van elkaar. Samen maken we afspraken over hoe vaak en hoe lang ik bij u thuis kom. Indien de beschikking wordt afgegeven door de gebiedsteam medewerker vanuit de WMO zijn deze uren (vaak in overleg) vastgelegd. De afspraken leggen we vast in een samenwerkplan.

De begeleiding kan bestaan uit het zoeken van oplossingen bij praktische
zaken. Soms is het belangrijk hier eerst mee aan de slag te gaan voordat u toe komt aan meer emotionele zaken. Dit kan betekenen dat we samen uw
administratie weer op orde maken of dat ik met u mee ga naar de revalidatie arts. Of het zoeken van een zinvolle vrijetijdsbesteding of vrijwilligerswerk.


“Een opgeruimd huis betekent vaak ook een opgeruimder hoofd”


Naast de praktische zaken lopen veel mensen met NAH tegen emotionele
problemen aan. Goed luisteren en je inleven in de ander is van belang. Er is vaak sprake van verlies en rouw, boosheid en onbegrip. Accepteren van de gevolgen van het letsel is moeilijk. Het aanbieden van andere denkwijzen en kijken naar mogelijkheden kunnen het leven wat aangenamer maken.

“Ook halverwege de berg heeft u een prachtig uitzicht”


Het betrekken van uw familie en naasten is voor mij een uitgemaakte zaak, mits in uw belang. Het bieden van psycho-educatie en handvatten aanreiken kan hier een onderdeel van zijn. Ik werk graag samen met andere instanties. Heldere en korte lijnen zijn belangrijk. Denk hierbij aan de thuiszorg, ergotherapie, contacten op het werk of dagbesteding.