De begeleiding

Als ZZP’er ben ik verbonden aan meerdere zorgaanbieders. Vaak vindt er eerst een gesprek plaats met iemand van een van deze zorgaanbieders. Tijdens dit gesprek leg je uit waar je tegenaan loopt en misschien weet je zelf aan te geven wat je nodig hebt in de begeleiding. Hierna volgt een kennismakingsgesprek samen met mij erbij. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en vertel ik wat ik je kan bieden. Ik vertel hoe ik dit doe en wat ik belangrijk vindt tijdens mijn begeleidingsgesprekken. Ook hoor ik graag van jou wat je van de begeleiding verwacht.

Na dit gesprek geef je aan of je een klik voelt met mij. Zo ja, dan gaan we een eerste afspraak inplannen. Ook spreken we af hoe vaak ik kom en hoe lang de gesprekken gaan duren.

De begeleiding kan bestaan uit het zoeken van oplossingen bij praktische zaken. Soms is het belangrijk om hier eerst mee aan de slag te gaan voordat je toekomt aan andere zaken. Dit kan betekenen dat we samen je administratie op orde maken of het huis opruimen. Of misschien ben je op zoek naar een zinvolle dag invulling of vrijwilligerswerk. Hierbij kan ik je helpen.

Een opgeruimd huis betekent vaak ook een opgeruimd hoofd.

Naast praktische zaken lopen veel mensen ook tegen andere problemen aan. Je kunt denken aan emotionele problemen, verlies en rouw, boosheid of onbegrip van de omgeving. De oorzaak van deze problemen kunnen heel verschillend zijn. Het aanbieden van andere denkwijzen en kijken naar mogelijkheden kunnen het leven wat aangenamer maken.

Ook halverwege de berg heb je een prachtig uitzicht.

Ik sta met beide benen in de klei en hou van eerlijk en open met elkaar omgaan. Ik ben betrouwbaar en zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Ik heb een respectvolle en empathische houding en anderen vinden dat ik rustig ben en goed kan luisteren.